آش انار از آش های سنتی و خوشمزه برای فصول سرد سال به خصوص شب یلدا می باشد و مواد اصلی آش انار ، گوشت ، حبوبات ، سبزی و انار می باشد. جالب است بدانید آش انار در هر کدام از استان های کشور مانند آذربایجان ، یزد ، شیراز ، خراسان ، گیلان و شمال ایران با دستور های مختلفی تهیه می شود.
برای همین ما امروز در این پست آشپزی بارونک ، خوشمزه ترین و رایج ترین دستور پخت آش انار را به همراه مواد لازم برای 5 تا 6 نفر آماده کرده ایم که شما می توانید با این آموزش آشپزی به تنهایی آش انار خوشمزه و خوش طعم درست کنید.
مواد لازم آش انار | |
---|---|
آب انار | 1 لیتر |
برنج | 1 یپمانه |
عدس | 1 یپمانه |
لوبیا قرمز | 1 یپمانه |
بلغور گندم یا جو | 1 یپمانه |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
آب گوشت یا مرغ | 2 ییمانه |
سبزی آش | 1 کیلوگرم |
پیاز متوسط | 3 عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
نعنا خشک | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
برای تهیه آش انار ابتدا باید حبوبات را از قبل خیس کنیم تا نفخ شون برود برای این کار لوبیا را حداقل از دو ساعت قبل و عدس را از نیم ساعت قبل خیس کنید. در این مدت زمان می توانید سبزی آش انار را پس از اینکه شستید خرد کنید. سبزی آش انار شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، نعنا و اسفناج یا برگ چغندر می باشد.
برای شروع دو عدد پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و داخل قابلمه ای که برای آش در نظر گرفته ایم با کمی روغن سرخ می کنیم سپس لوبیا و بلغور گندم را همراه آب مرغ یا گوشت داخل قابلمه می ریزیم و پس از سبز شدن لوبیا ، عدس و برنج را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. (چون زمان پخت لوبیا نسبت به عدس و برنج بیشتر است برای همین لوبیا را کمی زودتر اضافه کردیم)
پس از به جوش آمدن کامل آب داخل قابلمه ، مقداری کمی نمک اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا مواد داخل قابلمه به آرامی بپزند. بهتر است در این مرحله مقداری آب جوش هم اضافه کنید تا لوبیا و عدس به خوبی بپزند. پس از پخت کامل حبوبات سبزی خرد شده را به قابلمه آش اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را دوباره زیاد می کنیم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاد و پس از جوش آمدن حرارت زیر قابلمه را دوباره کم می کنیم تا سبزی آش هم به خوبی با حرارت کم بپزد.
در مدت زمان پخت آش گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز می دهیم و پس از اینکه حسابی ورز دادیم آن را به شکل کوفته های کوچک شبیه فندق درمی آوریم. سپس کوفته قلقلی را در کمی آرد می غلتانیم و بعد از آن کوفته قلقلی را به همراه کمی روغن در یک تابه تفت می دهیم و پس از تفت دادن به قابلمه آش اضافه می کنیم.
پس از اینکه کوفته قلقلی ها در آش نیم پز شدند آب انار را به آش اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب انار در آش به جوش بیاید و سپس دوباره شعله را کم می کنیم تا آش به خوبی بپزد و جا بیفتد. پس از پخت کامل آش روی آش را با پیاز داغ ، نعنا داغ و دانه های انار تزیین کنید و سپس سرو کنید.
اضافه کردن رب انار
در صورت مایل بودن به طعم ترش بیشتر و همچنین داشتن رب انار در خانه می توانید رب انار را به این آش اضافه کنید. برای این کار رب انار را با کمی آب جوش رقیق کنید و سپس به آش اضافه کنید در این شرایط هم رنگ آش تیره تر از حد معمول خواهد بود و هم اینکه ترش بودن آش بیشتر خواهد شد.
همچنین در این دستور می توانید به جای یک لیتر آب انار از یک پیمانه رب انار استفاده کنید.
اضافه کردن لپه
خیلی از افراد دوست دارند به جای عدس و لوبیا از لپه در پخت آش انار استفاده کنند و در پایان کمی گلپر به آن اضافه کنند. برای این کار شما می توانید در ابتدای پخت لوبیا و عدس را حذف و از لپه استفاده کنید و پس از پختن آش کمی گلپر به آن اضافه کنید.